آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

بایگانی
  • ۰
  • ۰

موتور ساید و توبلار کرکره برقی  از پر فروش ترین موتور های کرکره برقی در بازار می باشند. کرکره برقی از وسایلی است که امروزه بسیار مورد استفاده صاحبان مغازه ها می باشد. این میزان استفاده به حدی پیش رفته است که کرکره برقی به مصارف عمومی نیز راه یافته است . از این رو در اینجا تصمیم گرفتیم کمی درباره کرکره برقی آموزش ارائه دهیم.

یکی از مباحث آموزش نصب کرکره برقی، آموزش درباره تعیین حد بالا و پایین در کرکره برقی است. چرا که یک کرکره برقی هوش ندارد و نمی داند کی به زمین رسیده و یا کی کاملا باز شده است. در صورتی که این حد بالا و پایین برایش تعریف نشود آسیب های جدی به کرکره برقی وارد می شود. از این رو آموزش نصب کرکره برقی می تواند بسیار مفید و البته لازم باشد.

در این مقاله قصد داریم چشمه ای از نحوه تنظیم حد بالا و پایین را آموزش دهیم. منتهی قبل از آن لازم است درباره دو موتور ساید و توبلار کرکره برقی توضیحاتی داده شود تا دقیقا بدانید تنظیم را چگونه انجام دهید.

کرکره برقی
کرکره برقی

موتور ساید و توبلار کرکره برقی

دو مدل از معروف ترین و پرکاربردترین نوع موتورها در کرکره برقی را موتور ساید و توبلار کرکره برقی تشکیل می دهند. البته نوع موتورهای دیگر نیز وجود دارد که تجزیه و تحلیل آن را به دوره های تخصصی تر می سپاریم.

  •   موتور ساید :

همانطور که از اسم این نوع موتور پیداست، این موتورها در کناره ها قرار میگیرد. در واقع در روی صفحه پلیت قرار میگیرد. ( صفحه پلیت در قسمت بالای کرکره برقی است و حالتی نیم دایره دارد) این موتور با استفاده از چرخ دنده و زنجیر کرکره را بالا و پایین می کند. واحد قدرت این نوع موتورها  بر اساس کیلوگرم می باشد. این نوع موتور مناسب برای درب هایی است که در جاهای پر تردد نصب می شوند، است. و نیاز به تعداد باز و بسته شدن بسیار می رود.

موتور ساید
موتور ساید
  • موتور توبلار :

این موتور را موتور لوله ای می نامند که در لوله بالایی کرکره برقی جا خشک کرده. این موتور مناسب بسیار پرطرفدار بوده و بیشتر مناسب مکان هایی است که کمتر تردد دارد و کمتر کرکره برقی بالا پایین می رود. این موتور با اتصال به لوله یا شفتی که در آن قرار دارد نیروی محرکه خود را به کرکره برقی می دهد.  واحد قدرت آن را نیوتون متر می دانند.

موتور توبلار
موتور توبلار

این دو نوع، معروف ترین موتورهایی است که در کرکره برقی مورد استفاده قرار میگیرد.

تنظیم حد بالا و پایین در موتور ساید و توبلار کرکره برقی

حال که با موتورهای ساید و توبلار آشنا شدیم، می خواهیم به سراغ نحوه تنظیم حد بالا و پایین در این دو موتور برویم.

  • حد بالا و پایین در موتور ساید:

تنظیم حد بالا و پایین در این موتور به نسبت راحت می باشد. در روی موتور ساید دو مهره وجود دارد که به منظور تنظیم حد بالا و پایین قرار گرفته اند. کافی است مهره ها را طوری تنظیم کنیم که هنگامی که کرکره از آن ناحیه در حال گذر بود با فشار آن مهره ها جریان برق به موتور قطع می شود و کرکره می ایستد.

  • حد بالا و پایین در موتور توبلار :

در این موتور برای تنظیم حد بالا و پایین کمی پیچیدگی و سختی داریم. بر روی این موتور دو کلید وجود دارد که یکی برای تنظیم حد پایین و دیگری برای تنظیم حد بالا می باشد. در روی هر کدام از این دکمه ها، دو جهت مثبت و منفی وجود دارد.

هنگامی که میخواهیم حد پایین را تنظیم کنیم. ابتدا کرکره را بالا میبریم. بعد شروع به پایین رفتن وقتی کرد دکمه مربوط به حد پایین را سریعا به سمت منفی می چرخانیم. در این حالت کرکره می ایستد. بعد اندک اندک دکمه را از حالت منفی به حالت مثبت می چرخانیم و کرکره شروع به حرکت می کند. تا زمانی که کرکره به حد مورد نظر ما رسید این چرخش را حفظ می کنیم.

 در مورد حد بالا نیز تقریبا همین قضیه صادق است. کرکره را به سمت بالا گسیل می کنیم و سریعا دکمه ار به سمت منفی می چرخانیم. در این حالت کرکره می ایستد. در این صورت دکمه را به حالت مثبت می چرخانیم. تا زمانی که سه پره از کرکره در بیرون بماند میگذاریم کرکره حرکت کند.

 

 

 

منبع : آموزش تنظیم حد بالا و پایین در موتور ساید و توبلار کرکره برقی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی