جک برقی یکی از موضوع های مهم درب های پارکینگ و اتوماتیک می باشد. امروزه درب های اتوماتیک بسیار رایج می باشد و یکی از مهم ترین عناصر این درب ها، جک برقی آن می باشد. از آن جهت که این درب ها بسیار پرطرفدار شده، آموزش این دوره به صورت حرفه ای می تواند فرصت مناسبی برای جوانان جویای کار که دنبال شغلی خوب و پر درآمد هستند، باشد. از این رو در این مقاله قصد داریم کمی درباره انواع جک برقی و اجزای تشکیل دهنده آن توضیح دهیم تا کسانی که تمایل دارند وارد این حرفه شوند کمی با کلیت داستان آشنا شوند تا بعد از گذراندن این دوره ، کار خود را آغاز کنند.
جک برقی چیست؟
از زمانی که انسان دانست برای حفظ امنیت خود و محل زندگی خود نیاز به چیزی دارد که مانع از ورود افراد غیر مجاز شود، درب را اختراع کرد. ازآن روز درب ها تغییراتی داشتند اما نه چندان تغییرات بنیادی. جسمی که از چوب یا آهن است و روی لولایی میچرخد و قفل دارد. با گذشت زمان و فاصله پیدا کردن درب خروجی از محل زندگی و خانه، کم کم نیاز به آیفون پدید آمد. تا بتوان از راه دور درب را باز کرد. با به وجود مفاهیمی مثل پارکینگ و درب پارکینگ این سوال برای مخترعین پیش آمد که آیا هر بار باید از ماشین پیاده شد و درب را باز کرد؟ این گونه بود که چک برقی جای دست انسان را گرفت و درب را برایش باز کرد.
اساس کار این جک ها در کل ساده است. فرمانی به جک داده می شود. و جک با کشیدن خود ( مانند ماهیچه انسان ) درب را باز میکند و بالعکس. در واقع جک برقی نه تنها جای دست انسان بلکه مانند دست انسان نیز عمل می کند.
انواع جک های برقی
با گذشت زمان، و پس از اختراع اولین جک ، این اختراع در طرح ها و مدل های مختلف تولید شدند. که این تنوع به نوعی بستگی به محل استفاده از درب های اتوماتیک دارد. ممکن است برای یک ساختمان خانگی باشد که رفت و آمد چندانی ندارد. یا برای یک پارکینگ سازمان پر رفت و آمد و شلوغ. از این رو در پایین انواع جک برقی را توضیح می دهیم تا اگر خواستید به سراغ دوره آموزش نصب جک برقی بروید با انواع آن آشنایی داشته باشید.
1- جک های الکترومکانیکی : این جک ها عموما در درب های واحد های مسکونی و کم تردد استفاده میشود و بیشتر برای درب های سبک مورد استفاده قرار میگیرند.
2- جک های هیدرولیکی : این نوع از جک ها در اماکن شلوغ و پر رفت وآمد استفاده می شود و همچنین برای درب های سنگین نیز بسیار مناسب می باشد.
3- نوعی دیگری از جک ها وجود دارد که بیشتر برای باز کردن درب های کشویی از آن استفاده می شود.
4- جک های پنوماتیک : این نوع جک ها از قدیمی ترین انواع جک های اتوماتیک می باشد و تنها سیستم دارای کنترل سرعت می باشد.
اجزای تشکیل دهنده
دانستن این که یک جک برقی از چه اجزایی تشکیل می شود می تواند دید کسانی را که دنبال آموزش نصب آن به صورت حرفه ای هستند را باز کند.
کمی در اینجا باید محتاط عمل کرد. زیرا از دو جنبه می توان به قضیه نگاه کرد. یکی این که جک های برقی را در اصطلاح کلیه وسایلی بدانیم که باعث باز شدن اتوماتیک درب میشوند. در این صورت مدار فرمان، چشمی، چراغ چشمک زن و بازویی جک جزئی از آن می شوند. دید دیگر این است که جک برقی را به صورت بازویی درب اتوماتیک در نظر بگیریم در این صورت قضیه فرق می کند و باید ریز تر نگاه کنیم. در این حالت یک بازویی جک برقی از سه جزء اصلی بلبرینگ ها، چرخ دنده ها و البته مهم ترین جزء آن یعنی موتور الکتریکی.
البته یک نصاب جک برقی، نیاز ندارد زیاد درگیر داخل جک بازویی شود. او باید دوره آن را حرفه ای یاد بگیرد چگونه خود جک را متصل کند و اتصالاتی همچون مدارفرمان، چشمی و … را انجام دهد.
به طور خلاصه بهتر است تیتروار موارد گفته شده را جمع بندی کنیم تا شروعی برای آموزش نصب جک برقی فنی و حرفه ای باشد و ذکر کنیم یک جک برقی از چه مواردی تشکیل می شود:
- یک جفت جک و قفل خلاص کننده
- تکیه گاه های دو بازو
- ریموت کنترل
- لامپ چشمک زن
- ریموت
- مدار فرمان
- چشمی مادون قرمز