آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

آموزشگاه نصب و تعمیرات برق و الکترونیک

بایگانی
  • ۰
  • ۰

اتصال ستاره و مثلث در بیشتر مواقع برای کاهش جریان راه اندازی موتور سه فاز مورد استفاده قرار می گیرد.  استفاده از این نوع اتصال از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا در صورت زیاد بودن جریان موتور ممکن است دچار آسیب و صدمه جدی شود. در واقع راه اندازی موتورهای بزرگ به شکل مستقیم به نوعی اختلال ولتاژ بر روی شبکه برق را به دنبال خواهد داشت. از اینرو بهترین گزینه برای محدود کردن موج جریان راه اندازی استفاده از اتصال ستاره و مثلث می باشد.

آشنایی با روش اتصال ستاره و مثلث

یکی از آموزش هایی که به کارآموزان در دوره های آموزش طراحی تابلو برق فنی و حرفه ای داده می شود بررسی و شناخت روش اتصال ستاره می باشد. از اینرو طبق نکات آموزشی در دوره تابلو برق صنعتی ولتاژ خط در اتصال ستاره از ولتاژ دو سر هر سیم پیچ بیشتراست. لازم به ذکر است که از اتصال ستاره جهت استارت موتور اول استفاده می شود. در واقع جریانی که موتور در زمان راه اندازی می کشد بیشتر از زمانی است که موتور در حالت ستاره تحمل می کند.

آشنایی با روش اتصال ستاره و اتصال مثلث
آشنایی با روش اتصال ستاره و اتصال مثلث

لازم به ذکر است که بین این دو اتصال تفاوت هایی وجود دارد. در اتصال ستاره جریان مصرفی کمتر بوده و به تبع آن قدرت موتور نیز کم می باشد. همچنین در حالت مثلث مقدار قدرت موتور و جریان بیشتر از اتصال ستاره است. از اینرو طبق نکاتی که در بهترین آموزشگاه تابلو برق صنعتی در تهران به کارآموزان آموزش داده می شود  ابتدا  باید موتور رو به صورت ستاره راه اندازی کرد و سپس بعد از راه اندازی موتور اتصال جریان را به حالت مثلث تبدیل نمود. زیرا این کار دارای تاثیر بسیار چشمگیری در کاهش مصرف موتور می باشد.

 

دلیل استفاده از نوع اتصال ها

یکی از نکاتی که در بهترین آموزشگاه تابلو برق صنعتی به دانش آموختگان و کارآموزان آموزش داده می شود دلیل استفاده از  اتصال ستاره و اتصال مثلث است. در آموزشگاه آم وزش تابلو برق صنعتی قبل از اینکه کارآموزان با دلیل استفاده از این اتصال آشنا شوند به آنها نحوه عملکرد موتور القایی آموزش داده می شود. بهتر است بدانید که موتور القایی شامل دو قسمت استاتور و روتور می باشد. که در بین این دو قسمت توان ورودی به قسمت استاتور داده می شود. همچنین در مواقعی که موتور القایی به یک منبع تغذیه سه فاز متصل شود استاتور باعث به وجود آمدن یک میدان مغناطیسی دوار خواهد شد. لازم به ذکر است که  استاتور عامل چرخش روتور  می باشد. در هنگام راه اندازی موتور القایی به دلیل  وجود رابطه ترانسفورمری بین روتور و استاتور، جریان استاتور باید بالا باشد به همین دلیل سیم پیچ استاتور در زمان راه اندازی به جریان زیادی نیاز دارد، که همین امر باعث افت ولتاژ شدید در خط خواهد شد.

دلیل استفاده از اتصال های  ستاره و مثلث
دلیل استفاده از اتصال ستاره و مثلث

طبق  آنچه در دوره آموزش طراحی تابلو برق به کارآموزان آموزش داده می شود بهترین گزینه برای حل این مشکل استفاده از اتصال ستاره و مثلث می باشد.  با توجه به اینکه در طراحی انتهای همه سیم پیچ ها آزاد است، از اینرو می توان به صورت ستاره یک انتهای همه سرها را با دقت  به هم وصل نمود،  و یا اینکه  به صورت مثلث انتهای یک سیم پیچ را با ابتدای سیم پیچ دیگر وصل کنید. بهتر است بدانید موقعی که ولتاژ سه فاز را به صورت اتصال ستاره اعمال کنید هر کدام از سیم پیچ ها ولتاژ بسیار کمتری را دریافت خواهند کرد. و این در حالی است که در زمان اعمال ولتاژ سه فازدر ساختار مثلث همان ولتاژ را دریافت خواهیم کرد. بنابراین به جرات می توان گفت که بهترین گزینه برای غلبه بر جریان بالای راه اندازی استفاده از اتصال ستاره و مثلث است.

آشنایی با مزایای راه اندازی موتور با اتصال ستاره و اتصال مثلث

استفاده از این راه انداز در مقایسه با دیگر روش های کاهش ولتاژ از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است زیرا نسبت به انواع دیگر از قیمت ارزان تری برخوردار می باشد. همچنین این نوع راه اندازی  دارای عملکردی ساده و ثابت است. این دو اتصال در هنگام راه اندازی به میزان دو برابر جریان نامی موتور از شبکه جریان خواهد کشید. از دیگر مزیت ها و قابلیت های این نوع راه اندازی عملکرد جریان گشتاور خوب آن می باشد.

مزایای این نوع اتصال
مزایای این نوع اتصال

منبع : نحوه اتصال ستاره و مثلث در موتورهای سه فاز

 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی